Achtergrond

De stichting Gerrit Jeurissen Fonds (voorheen “Love & Light”) is ooit opgericht in 1991 door wijlen Gerrit Jeurissen. Hieraan verbonden is de Gerrit Jeurissen Award die we in 2013 in het leven hebben geroepen om de doelstelling van de stichting gestalte te geven. Het is dus Gerrit Jeurissen waar het allemaal mee begon…

Gerrit Jeurissen werd op 23 april 1946 geboren als enige zoon van een slager. Hij groeide op in een tijd van hoop. De oorlog was pas afgelopen en Nederland werd weer opgebouwd. De jaren vijftig van de vorige eeuw waren zijn kindertijd, toen hard werken en geluk nog heel gewoon waren. Zo moest Gerrit als bezorger zijn steentje bijdragen aan de slagerij van zijn ouders, op de transportfiets, compleet met platte, witte pet.

De jaren zestig maakten op Gerrit een onuitwisbare indruk. De tijd van ontzuiling, open staan voor anderen, een betere wereld creëren, over je grenzen heen kijken; het was allemaal op Gerrit van toepassing.

Gerrit Jeurissen was klein van stuk, en gezegend met een helder verstand. In de jaren zestig studeerde hij Fiscale Economie aan de universiteit van Tilburg en was daarna onder meer werkzaam bij grote belastingadvies-kantoren in Amsterdam en Den Haag. Naast een begenadigd fiscalist was hij zeker ook een aimabel mens.

Hij was Huissenaar in hart en nieren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij er in 1977 zijn eigen belastingadvieskantoor startte. In 1998 droeg Gerrit het kantoor over aan zijn opvolgers, maar bleef nauw betrokken bij ONS Accountants en Belastingadviseurs. Het bedrijf heeft inmiddels twee vestigingen, in Elst en Huissen, en telt zo’n zestig medewerkers.

Hij was onder meer betrokken bij “Stichting Volkswagen”, de opening van bar-dancing Wampie, hij wist de St. Antoniuskapel te behouden voor Huissen, was een van de Verontruste Huissenaren en zette zich in voor het opknappen van begraafplaats Huissen-Stad.

Gedurende zijn leven maakte Gerrit graag verre reizen en kwam hierdoor in aanraking met andere culturen, waardoor hij ruimte heeft kunnen geven aan zijn spiritualiteit. Deze spiritualiteit was ook één van de redenen om de “Stichting Love & Light” op te richten…

Het bestuur.