Nieuws

Gerrit Jeurissen Award verzet naar najaar 2022: inzenden kan nog!
di 12 april 2022

Wegens omstandigheden zal de Gerrit Jeurissen Award 2022 verzet worden naar het najaar. Oorspronkelijk stond de uitreiking van de Award gepland op 19 april 2022. Dit betekent dat inzenden nog mogelijk is. Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee, maar ontbreken de financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de 7e editie van de Gerrit Jeurissen Award. Wie weet maakt jouw vereniging of stichting dit jaar kans op € 3.000.

Inzenden nog mogelijk!
Kan jouw vereniging of stichting nog wel wat financiële hulp gebruiken? Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in gemeente Lingewaard en omstreken. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Ook is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Maak kans op € 3.000 voor jouw vereniging of stichting in Lingewaard
Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk 1 september 2022. De uitreiking van de Award zal in het najaar 2022 plaatsvinden. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Over de Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in de gemeente Lingewaard. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.

_______________________________________________________________________

Maak kans op € 3.000 voor jouw vereniging of stichting in Lingewaard
ma 14 februari 2022

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee, maar ontbreken de financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de 7e editie van de Gerrit Jeurissen Award. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Ook is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Valt jouw vereniging of stichting dit jaar in de prijzen?
Kan jouw vereniging of stichting nog wel wat financiële hulp gebruiken? Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in gemeente Lingewaard en omstreken. De afgelopen 2 jaar was er helaas geen uitreiking vanwege corona. In 2019 won Stichting Pay it Forward € 3.000 voor het onderhoud van een bus om mensen met een laag inkomen te helpen. Ook Scoutingband Huissen en wijkvereniging ‘t Kempke vielen in de prijzen.

Aanvraag indienen
Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk vóór 20 maart 2022. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op dinsdagavond 19 april 2022 in de Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Over de Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in de gemeente Lingewaard. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.

_______________________________________________________________________

Gerrit Jeurissen Award 2020 afgelast
do 2 april 2020

Het coronavirus zorgt wereldwijd momenteel voor verregaande beperkingen in de maatschappij. Mensen blijven vooral thuis en bijeenkomsten zijn niet langer toegestaan. Dit heeft ook gevolgen voor de prijsuitreiking van de Gerrit Jeurissen Award 2020 die gepland stond op donderdag 16 april 2020. Door de nieuwe maatregelen van de overheid zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni niet langer toegestaan. Het bestuur van het Gerrit Jeurissen Fonds heeft er daarom voor gekozen om de Gerrit Jeurissen Award 2020 voor dit jaar te annuleren. Naar verwachting zal er in 2021 gewoon weer een Gerrit Jeurissen Award plaatsvinden.

________________________________________________________________________

Winnaars Gerrit Jeurissen Award 2019
vr 26 april 2019

Afgelopen donderdag 25 april was de prijsuitreiking van de zesde editie van de Gerrit Jeurissen Award. Stichting Pay it Forward Huissen won een bedrag van € 3.000 voor het onderhoud en de reparatie van een tweedehands bus. Zij gebruiken de bus voor het vervoeren van kleding, meubels en andere goederen voor mensen met een (zeer) laag inkomen. Ook won Pay it Forward Huissen de publieksprijs, beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Scoutingband Huissen en wijkvereniging ’t Kempke (de overige 2 genomineerden) vielen ook in de prijzen.  

Na de opening door wethouder Johan Sluiter, gaven de genomineerden een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief bij Zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, Roparun Lingewaard, een presentatie. Na het juryberaad werden de prijzen uitgereikt. Scoutingband Huissen won de 2e prijs (€ 1.500) voor de aanschaf van een trommel en twee trompetten ter vervanging en uitbreiding van hun instrumenten. De 3e prijs (€ 500) ging naar wijkvereniging ‘t Kempke voor de aanschaf van een AED in de wijk en een financiële reserve voor activiteiten ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.

De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen en omstreken.

Volgend jaar ook meedoen?
Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.


Nominaties Gerrit Jeurissen Award 2019 bekend!
vr 12 april 2019

De drie genomineerde initiatieven uit Huissen en omstreken strijden donderdag 25 april a.s. om de Gerrit Jeurissen Award 2019. Hiermee maken zij kans op een bedrag van € 3.000, € 1.500 of € 500. Daarnaast is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Genomineerden 
De genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn:
• Wijkvereniging ’t Kempke voor de aanschaf van een AED in de wijk en een financiële reserve voor toekomstige activiteiten (ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum).
• Scoutingband Huissen voor de aanschaf van een trommel en twee trompetten ter vervanging en uitbreiding van hun instrumenten.
• Stichting Pay it Forward voor het onderhoud en de reparatie van een tweedehands bus, die zij gebruiken voor het vervoeren van kleding, meubels en andere goederen voor mensen met een (zeer) laag inkomen.  

Programma
De genomineerden geven een korte publieke presentatie van het project en de besteding van middelen. Tevens is er een korte terugblik naar de realisatie van het initiatief van de winnaar van afgelopen jaar. Het programma is als volgt:

19.30 – 19.45 uur Aanvang
19.45 – 20.00 uur Opening
20.00 – 20.15 uur Uitleg Gerrit Jeurissen Fonds
20.15 – 20.30 uur Terugblik winnaar 2018
20.30 – 21.15 uur Presentatie 3 genomineerden
21.15 – 21.45 uur Pauze met stemmen inleveren van publiek en beraadslaging jury
21.45 – 22.00 uur Uitreiking publieksprijs
22.00 – 22.30 uur Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking

Geïnteresseerden van harte welkom!
De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden vanaf 19.30 tot circa 22.30 uur bij Zalencentrum de Valom in Huissen. Graag zien wij u dan!


Win tot € 3.000 voor jouw vereniging of stichting: aanmelden kan nog!
vr 22 maart 2019

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee? En kunnen jullie nog wel wat financiële hulp gebruiken? Dien dan een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Ook is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Valt jouw vereniging of stichting dit jaar in de prijzen?
Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen en omstreken. Zo won in 2018 het Roparun team 2018 € 3.000 voor onder meer het huren van een camper tijdens de Roparun 2018 van Parijs naar Rotterdam. Ook de overige 2 genomineerden (Stichting 1411-1661 en Dierenpark Het Slingerbos) vielen in de prijzen.

Dien jouw aanvraag nu in
Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk vóór 31 maart 2019. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op donderdagavond 25 april 2019 in de Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Over de Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl/aanvraagprocedure/gerrit-jeurissen-prijs.

_________________________________________________________________________

Winnaars Gerrit Jeurissen Award 2018
di 1 mei 2018

Winnaars Gerrit Jeurissen Award 2018Dinsdag 24 april was de prijsuitreiking van de vijfde editie van de Gerrit Jeurissen Award. Roparun team Lingewaard won een bedrag van € 3.000 voor onder meer het huren van een camper voor de verplaatsing van niet lopers en lopers die rust hebben tijdens de Roparun 2018 van Parijs naar Rotterdam in het Pinksterweekend en promotietools voor de basisscholen in Lingewaard. Zij wonnen tevens de publieksprijs, beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Ook de overige genomineerden (Stichting 1411-1661 en Dierenpark Het Slingerbos) vielen in de prijzen.

GJF 007bNa de opening door wethouder Theo Peren, gaven de genomineerden een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief bij Zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, MEA-VOTA, een presentatie over de besteding van hun prijzengeld. Na het juryberaad werden de prijzen uitgereikt. Stichting 1411-1661 won de 2e prijs (€ 1.500) voor een bijdrage voor draagriemen, historische kostuums en restauratie van de dieptrommen. De 3e prijs (€ 500) ging naar Stichting Dierenpark Het Slingerbos voor het aanpakken van het dierenverblijf in het park.

De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen.

Volgend jaar ook meedoen?
Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2019.

GJF 011GJF 005

(Foto’s: Frank Lambertz)

_____________________________________________________________________________________________________________

Nominaties Gerrit Jeurissen Award bekend!
di 10 april 2018

De drie genomineerde initiatieven uit Huissen en omstreken strijden dinsdag 24 april a.s. om de Gerrit Jeurissen Award 2018. Hiermee maken zij kans op een bedrag van € 3.000, € 1.500 of € 500. Daarnaast is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Genomineerden
De genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn:
• Roparun team Lingewaard voor een bijdrage in de onkosten van camperhuur voor de verplaatsing van niet lopers en lopers die rust hebben tijdens de Roparun 2018 van Parijs naar Rotterdam in het Pinksterweekend.
• Stichting Dierenpark Het Slingerbos voor het aanpakken van het dierenverblijf in het park (Dierenweide Lingewaard).
• Stichting 1411-1661 (beheerder van de Gilden van St. Gangulphus en St. Laurentius binnen de stad Huissen) voor een financiële bijdrage voor draagriemen, historische kostuums en restauratie van de dieptrommen.

Programma
De genomineerden zullen een korte publieke presentatie geven van het project en de besteding van middelen. Tevens zal de prijswinnaar van vorig jaar, MEA-VOTA, een presentatie geven over de realisatie van hun initiatief afgelopen jaar. Het programma is als volgt:

19.30 – 19.45 uur Aanvang
19.45 – 20.00 uur Opening
20.00 – 20.15 uur Uitleg Gerrit Jeurissen Fonds
20.15 – 20.30 uur Presentatie MEA-VOTA (1e prijs 2017)
20.30 – 21.15 uur Presentatie 3 genomineerden
21.15 – 21.45 uur Pauze met stemmen inleveren van publiek en beraadslaging jury
21.45 – 22.00 uur Uitreiking publieksprijs
22.00 – 22.30 uur Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking

Geïnteresseerden van harte welkom!
De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden vanaf 19.30 tot circa 22.30 uur bij Zalencentrum de Valom in Huissen.

_____________________________________________________________________________________________________________

Gerrit Jeurissen Award 2018: win € 3.000 voor initiatief in Huissen
ma 12 februari 2018

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee, maar ontbreken de financiële middelen? Dien dan nu een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award 2018. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Ook is er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Valt jouw vereniging of stichting dit jaar in de prijzen?
Kan jouw vereniging of stichting nog wel wat financiële hulp gebruiken? Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen. Zo won in 2017 Stichting Mea-Vota € 3.000 voor de herbouw van een kas voor educatieve activiteiten. Ook Theatergroep de Koperen Kees en de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid vielen in de prijzen.

Aanvraag indienen
Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk vóór 15 maart 2018. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op dinsdagavond 24 april 2018 in de Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Over de Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl/aanvraagprocedure/gerrit-jeurissen-prijs.

______________________________________________________________________________________________________________

Winnaars prijsuitreiking Gerrit Jeurissen Award 2017 bekend
wo 26 april 2017

Eerste prijs GJ Award 2017Daar waar er vorig jaar een duidelijke winnaar was, was het dit jaar een nek-aan-nek-race! Afgelopen donderdag 20 april zijn de winnaars van de vierde editie van de Gerrit Jeurissen Award 2017 bekend gemaakt. Stichting Mea-Vota in Huissen won een bedrag van € 3.000 voor de herbouw van een kas, zodat er nog meer educatieve activiteiten kunnen plaatsvinden in en rondom hun tuinbouwmuseum ‘De Hofstééj’. Zij wonnen tevens de publieksprijs, beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Ook de overige 2 genomineerden (Theatergroep de Koperen Kees en Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid) vielen in de prijzen.  


IMG_4007Prijsuitreiking winnaars
Na de opening door wethouder Helga Witjes, gaven de genomineerden een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief bij Zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, het Dominicanenklooster in Huissen, een presentatie over de besteding van hun prijzengeld. Na het juryberaad werden de prijzen uitgereikt. Theatergroep de Koperen Kees won de 2
e
prijs (€ 1.500) voor de optimalisatie van de theaterzaal. De 3e prijs (€ 500) ging naar de Openbare Bibliotheek voor de aanschaf van een digiboard ter ondersteuning van hun activiteiten. 
 

 

IMG_4005Volgend jaar ook meedoen?

Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.


De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen.
 

______________________________________________________________________________________________________________

Programma prijsuitreiking Gerrit Jeurissen Award 2017 bekend
wo 12 april 2017

Het is bijna zover! A.s. donderdagavond 20 april is de prijsuitreiking van de Gerrit Jeurissen Award 2017. De 3 genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn Theatergroep de Koperen Kees, Mea Vota en de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid. Zij zullen deze avond gaan strijden om de felbegeerde award en maken hiermee kans op een bedrag van 3.000 euro (1e prijs), 1.500 euro (2e prijs) of 500 euro (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van 250 euro beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

De genomineerden zullen deze avond een korte publieke presentatie geven van het project en de besteding van middelen. Tevens zal de 1e prijswinnaar van vorig jaar, Dominicanenklooster Huissen, een presentatie geven over de realisatie van hun initiatief afgelopen jaar.

Het voorlopige programma van deze avond is als volgt:

19.30 – 19.45 uur    Aanvang
19.45 – 20.00 uur    Opening
20.00 – 20.15 uur    Uitleg Gerrit Jeurissen Fonds
20.15 – 20.30 uur    Presentatie Dominicanenklooster (1e prijs 2016)
20.30 – 21.15 uur    Presentatie 3 genomineerden
21.15 – 21.45 uur    Pauze met stemmen inleveren van publiek en beraadslaging jury
21.45 – 22.00 uur    Uitreiking publieksprijs
22.00 – 22.30 uur    Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking

De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, begint om 19.30 uur en vindt plaats in Zalencentrum De Valom (Karstraat 2) in Huissen.

______________________________________________________________________________________________________________

Inschrijving geopend: win € 3.000 voor jouw initiatief!
wo 25 januari 2017

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee, maar ontbreken de financiële middelen nog? Dien dan nu een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award 2017. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Kan jouw vereniging of stichting nog wel wat financiële hulp gebruiken?
Graag helpen wij jouw initiatief op weg. Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen. Zo won in 2016 het Dominicanenklooster in Huissen een donatie van € 3.000 voor het realiseren van inspiratiedagen voor mantelzorgers en mantelzorggezinnen. Het Lingewaards Mannenkoor won de tweede prijs én de publieksprijs voor nieuwe koorkostuums. De derde prijs ging naar Stichting Vrienden van Huissen voor de bouw van een multifunctioneel concertgebouw op het marktplein in Huissen.

Aanvraag indienen?
Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk vóór 15 maart 2017. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op donderdagavond 20 april 2017 in Zalencentrum de Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Over de Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Hij startte in 1977 een belastingadvieskantoor in Huissen, dat tegenwoordig nog steeds bestaat onder de naam ONS Accountants en Belastingadviseurs.

__________________________________________________________________________________________

Winnaars Gerrit Jeurissen Award 2016 bekend!
do 12 mei 2016

Afgelopen dinsdag 10 mei zijn de winnaars van de Gerrit Jeurissen Award 2016 bekend gemaakt. Het Dominicanenklooster in Huissen won hiermee een donatie van € 3.000 voor het realiseren van inspiratiedagen voor mantelzorgers en mantelzorggezinnen. Ook de overige twee genomineerden (Lingewaards Mannen koor en Stichting Vrienden van Huissen) vielen in de prijzen.

De genomineerden gaven dinsdagavond een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief bij Zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, muziekvereniging De Volharding, een presentatie over de besteding van hun prijzengeld. Na het juryberaad reikte wethouder Johan Sluiter samen met het bestuur de eerste prijs uit.

Het Lingewaards Mannenkoor won de 2e prijs (€ 1.500) en tevens de publieksprijs die beschikbaar is gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Zij zullen dit bedrag gaan besteden aan nieuwe koorkostuums (mede) ten behoeve van hun 40-jarig jubileumconcert. De 3e prijs (€ 500) ging naar Stichting Vrienden van Huissen voor de bouw van een multifunctioneel concertgebouw (Odeon) op het marktplein in Huissen.

De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen.

Volgend jaar ook meedoen? Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2017.

1e prijsIMG_40052e prijs3e prijs

______________________________________________________________________________________________

Gerrit Jeurissen Award 2016: aanmelden kan nog!
vr 18 maart 2016

Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Tot uiterlijk 10 april a.s. kunt u nog een aanvraag indienen voor de Gerrit Jeurissen Award 2016. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte presentatie te geven.

_______________________________________________________________________________________________

Prijswinnaars Gerrit Jeurissen Award 2015
vr 24 april 2015

Afgelopen donderdag 23 april was het zover. De drie genomineerde initiatieven uit Huissen (muziekvereniging De Volharding, Zwanekoor de Slubkes en De Historische Kring Huessen) namen hun prijzen in ontvangst tijdens de prijsuitreiking van de Gerrit Jeurissen Award 2015.

Onder toeziend oog van een volle zaal gaven de genomineerden een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, Lingewaard Natuurlijk, een presentatie over de realisatie van hun initiatief. Na het juryberaad reikte wethouder Johan Sluiter samen met het bestuur van het fonds de prijzen uit in Zalencentrum De Valom in Huissen.

Muziekvereniging De Volharding won hiermee een donatie van maar liefst 3.000 euro, die zij onder andere zullen gaan besteden aan de aankoop van nieuwe (blaas)instrumenten. Ook de overige twee genomineerden gingen niet met lege handen naar huis. Zwaonekoor de Slubkes won de tweede prijs (1.500 euro) en tevens de publieksprijs die beschikbaar is gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. De derde prijs (500 euro) ging naar De Historische Kring Huessen.  

De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in omgeving Huissen.

Volgend jaar ook meedoen met uw vereniging of stichting?
Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan  een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2016. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.

_______________________________________________________________________________________________

Programma prijsuitreiking Gerrit Jeurissen Award 2015 bekend
vr 17 april 2015

Het is bijna zover! A.s. donderdagavond 23 april is de prijsuitreiking van de Gerrit Jeurissen Award 2015. De 3 genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn de Historische Kring Huessen, Muziekvereniging Volharding en Zwaonekoor de Slubkes. Zij zullen deze avond gaan strijden om de felbegeerde award en maken hiermee kans op een bedrag van 3.000 euro (1e prijs), 1.500 euro (2e prijs) of 500 euro (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van 250 euro beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

De genomineerden zullen deze avond een korte publieke presentatie geven van het project en de besteding van middelen. Tevens zal de 1e prijswinnaar van vorig jaar, Lingewaard Natuurlijk, een presentatie geven over de realisatie van hun initiatief afgelopen jaar.

Het voorlopige programma van deze avond is als volgt:

19.30 – 19.45 uur    Aanvang
19.45 – 20.00 uur    Opening door wethouder Johan Sluiter
20.00 – 20.15 uur    Uitleg Gerrit Jeurissen Fonds
20.15 – 20.30 uur    Presentatie Lingewaard Natuurlijk (1e prijs 2014)
20.30 – 21.15 uur    Presentatie 3 genomineerden
21.15 – 21.45 uur    Pauze met stemmen inleveren van publiek en beraadslaging jury
21.45 – 22.00 uur    Uitreiking publieksprijs
22.00 – 22.30 uur    Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking

De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, begint om 19.30 uur en vindt plaats in Zalencentrum De Valom (Karstraat 2) in Huissen.

_______________________________________________________________________________________

Inschrijvingen voor Gerrit Jeurissen Award 2015 geopend!
vr 9 januari 2015

Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen? Maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan nu een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award 2015. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van € 3.000 (1e prijs), € 1.500 (2e prijs) of € 500 (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van € 250 beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

De aanvraag dient een project of doel te bevatten met een ideële en/of sociale strekking, dat van algemeen maatschappelijk belang is voor brede lagen van de samenleving in Huissen. Wacht niet te lang met het indienen van een aanvraag. De aanvragen voor de Gerrit Jeurissen Award dienen uiterlijk vóór 10 maart 2015 te zijn ingediend. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op 23 april 2015 in Zalencentrum de Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven van het project en de besteding van middelen. Meer informatie over de Gerrit Jeurissen Award 2015 vind u onder “Aanvraagprocedures”.

_______________________________________________________________________________________

Straatspeeldag wint tweede prijs én publieksprijs Gerrit Jeurissen Stimulatiefonds
vr 30 mei 2014

2eprijsGJAHUISSEN – Het was een avond die zijn wéérga niet kende. Het team van de Straatspeeldag is dan ook meer dan verheugd met het behaalde resultaat. Uit vele inzendingen met een maatschappelijke, culturele en sportieve achtergrond was het team van de Straatspeeldag uitverkoren als één van de drie genomineerden voor het winnen van een prijs vanuit het Gerrit Jeurissen Fonds uit Huissen.

Het Gerrit Jeurissen Fonds heeft als doelstelling ‘het verhogen van de kwaliteit van de samenleving door financiële steun te verlenen aan projecten of doelen van algemeen maatschappelijk belang voor brede lagen van de samenleving, met een ideële en/of sociale strekking’. Het fonds heeft dan ook gemeend de Straatspeeldag in dit kader te nomineren.

Op woensdagavond 21 mei kon er niet alleen gestreden worden voor de ‘Gerrit Jeurissen Award’, maar ook werd er door ONS Accountants en Belastingadviseurs een publieksprijs ter beschikking gesteld. Tijdens de eerste editie van de Gerrit Jeurissen Award avond konden bezoekers stemmen op één van de presentaties van de genomineerden.

De Straatspeeldag is blij kenbaar te mogen maken dat zij als team deze publieksprijs in ontvangst hebben mogen nemen. Het winnen van zowel de tweede prijs van het Gerrit Jeurissen Fonds alsook het winnen van de publieksprijs ziet het team dan ook als een enorme stimulans om de Straatspeeldag nog jaren in Lingewaard voor de kinderen te organiseren.

Bron: Lingewaard Gemeentenieuws
______________________________________________________________________________________

Eerste Gerrit Jeurissen-Award uitgereikt
za 24 mei 2014

1eprijsGJAHUISSEN – Lingewaard Natuurlijk is met hun Moestuinenplan voor basisscholen in Huissen de eerste winnaar geworden van de eerste editie van de Gerrit Jeurissen-Award en heeft daarmee een donatie van drieduizend euro verkregen. Uit handen van voorzitter Eric van Wissen mocht Jac Lamerichs na een heuse ‘battle’ met de andere genomineerden, de Straatspeeldag en S(tichting) G(ym) S(port) Lingewaard, de cheque in ontvangst nemen.

De Gerrit Jeurissen-Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze stichting heeft ten doel het verhogen van de kwaliteit van de samenleving door financiële steun te verlenen aan projecten of doelen van algemeen maatschappelijk belang voor brede lagen van de samenleving, met een ideële en/of sociale strekking.

Zowel de Straatspeeldag, als Lingewaard Natuurlijk, als SGS Lingewaard kregen in zalencentrum De Valom de opdracht om hun doel in vijftien minuten ten overstaan van het publiek en de jury te presenteren. Nadat alle stemmen geteld waren en de jury tot een oordeel was gekomen kon de winnaar bekend worden gemaakt en de daarbij behorende donatie worden uitgereikt. Eerste: Lingewaard Natuurlijk: drieduizend euro; tweede: Straatspeeldag vijftienhonderd euro en derde SGS Lingewaard: vijfhonderd euro.

Naast de donaties uit het Gerrit Jeurissen Fonds was er ook nog een publiekprijs van tweehonderdvijftig euro door ONS Accountants & Belastingadviseurs beschikbaar gesteld. Deze werd toegekend aan de Straatspeeldag.

Al met al werd het een leuke avond met alleen maar blije gezichten. De tweede editie van de GerritJeurissen-Award vindt in het voorjaar van 2015 plaats.

Bron: Lingewaard Gemeentenieuws